Entre-Deux-Monts

Adres
Rodebergstraat
westouter
Activiteiten

Wijn, Martin Bacquaert heeft er al als kleine jongen de mond van vol. Zijn vader is handelaar in wijnen en dranken en plant zijn aanstekelijke passie over op zijn zoon. Wanneer hij jaren late afstudeert als bio-ingenieur drijft deze passie hem naar Frankrijk, waar hij zich zal specialiseren in de wijnbouw en oenologie. 

In die jaren komt Yves Bacquaert, de vader, op het idee om een bescheiden wijngaard aan te planten op een perceeltje grond van zijn vader – grootvader Bacquaert. In 2004 worden aldus de eerste duizend wijnstokken Kerner aangeplant. Het daaropvolgende jaar, onder impuls van de zoon, ondertussen wijnbouwer-in-opleiding, worden in één beweging veertienduizend wijnstokken bijgeplant: vijfduizend stokken Pinot Gris, vijfduizend Chardonnay, duizend Siegerrebe, en nog eens drieduizend stokken Kerner.

Als Martin in 2007 de eerste oogst binnenhaalt, haalt hij meteen ook de band met zijn voorouders aan. Zij waren inderdaad bewerkers van dezelfde grond in Heuvelland. Zo komt de grond van de grootvader, het idee van de vader, en de kennis van de zoon.

In 2009 worden nog een paar duizend planten Chardonnay en Pinot Noir geplant, met de bedoeling ook een mousserende wijn te produceren. In 2011 en 2012, worden telkens twee hectares bijgeplant van Pinot Gris, Pinot Noir, Auxerrois en Chardonnay. Ook wordt het domein uitgebreid met één hectare appelboomgaard aangeplant met het oog op een mousserende wijn op basis van appels en druiven. In 2014 tenslotte wordt het domein nog eens uitgebreid met vier hectare Chardonnay.

Het domein omvat vandaag veertien hectare grond waarvan dertien hectare wijngaarden. De wijnkelder van het domein is gelegen te midden van de wijnranken waar de wijn wordt gevinifieerd en gerijpt. De bovenzaal biedt een unieke ruimte aan onze bezoekers om er onze wijnen te ontdekken. U hebt een adembenemend en uniek zicht op de streek en op de wijngaarden!

www.entre-deux-monts.be